0650465692 info@droomstatus.nl

Informatie voor Gemeenten

Beste!
Wij hebben veel ervaring met de opleiding van statushouders naar werk en studie. Duurzame integratie helpt om de uitkeringslast te verminderen en mensen onderdeel te laten worden van de samenleving. Economische zelfredzaamheid is goed voor de mensen en hun gevoel van waardigheid en eigen motivatie. Zo is ook onze werkwijze opgezet. De statushouders zelf moeten binnen de groep individueel groeien en hun doelen bepalen zodat zij intrinsiek gemotiveerd worden en persoonlijk “eigenaar” worden van hun toekomst. Onze beproefde methode werkt omdat we ook aan de kant van de werkgevers de begeleiding voortzetten.

DIENST 1: OWNERSHIP EIGEN TOEKOMST:

Met de wetenschappelijk gevalideerde training ‘Spreek je Uit! The Dutch Way’ ontdekt de deelnemer de eigen stip aan horizon. WAT WIL IK. Maakt hij zijn droom reëel en zet een pad uit om de droom te bereiken WAT HEB IK NODIG. Leert hij zichzelf te profileren in een pitch voor de potentiële werkgever HOE GA IK DIT BEREIKEN.

DIENST 2: PERSOONLIJK PROGRAMMA

DroomStatus stelt een groeidocument op met daarin de werkervaring, vaardigheden, kernkwaliteiten en talenten van de deelnemer. We zetten hiervoor jobcoaches in. Het document helpt de deelnemer te focussen, valideren, organiseren en bewijslast te verzamelen. Certificaten en/of diploma’s worden indien mogelijk en aanwezig omgezet in Internationale Diploma Certificering. Het document bevat een een korte -en lange termijn advies.

DIENST 3: Buddy Programma

Verdere opleiding / Oriëntatie Arbeidsmarkt / WerkErvaringsPlek / Werk

SOCIALE ZELFREDZAAMHEID

Koppelen van een buddy met een groot maatschappelijk netwerk aan statushouder. Hierdoor gaan er deuren open, die anders gesloten zouden blijven. De statushouder wordt onderdeel van de maatschappij.

FINANCIELE ZELFREDZAAMHEID

Koppelen van de statushouder aan een bedrijf van zijn droombaan op eigen denk-, leer- en werkniveau

Meer weten over onze diensten?

Vraag via onderstaand formulier meer informatie aan.

    Meerdere diensten aanvinken is mogelijk!